Svijet GALBRAITHOV KOMENTAR

Montgomery bi nagradio genocid u BiH

  • Autor: tportal.hr
  • 10.6.2009 17:56:20
  • 10.6.2009 17:37:04

Na nedavni članak bivšega američkog veleposlanika Williama Montgomeryja objavljen u New York Timesu u kojem se zalaže za referendum te za moguće odcjepljenje Republike Srpske od BiH i za podjelu Kosova duž rijeke Ibar reagirao je također bivši američki veleposlanik Peter Galbraith

Galbraith ponavlja Montgomeryjeve riječi da je potrošio petnaest godina na promoviranje političkih poteza usmjerenih na očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, za koje je sad shvatio da su pogrešni. Entitet bosanskih Srba postoji na zemlji koju sad zauzima jer su njihovi ratni vođe počinili genocid nad bošnjačkim (muslimanskim) i hrvatskim stanovništvom na tom teritoriju, piše Večernji list.

Premda bi potez prema neovisnosti bosanskih Srba možda bio pravedan i doveo do veće stabilnosti, međunarodna zajednica ima daleko veći interes da ne nagrađuje genocid i druge grozne zločine, upozorio je Galbraith.

'Referendum o neovisnosti srpskog dijela Bosne i Hercegovine opravdao bi genocidnu politiku zbog koje će Radovanu Karadžiću, prvom predsjedniku bosanskih Srba, uskoro biti suđeno', zaključio je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još