MJESTO ZLOČINA

Roditelji Britt Lapthorne vraćaju se u Hrvatsku

10.12.2008 u 19:54

Bionic
Reading

Roditelji poginule Britt Lapthorne namjeravaju uskoro posjetiti Hrvatsku kako bi majka Elke vidjela mjesto događaja i pokušala shvatiti što se dogodilo, javili su u srijedu australski mediji

Roditelji namjeravaju sljedećeg mjeseca doći u Dubrovnik gdje se istraga o smrti njezine kćeri pojačava, objavio je u srijedu australski dnevnik Sydney Morning Herald.

"Zasad možemo govoriti o pojedincima za koje sumnjamo da bi mogli znati uzroke njezine smrti. Naravno, sumnjamo da postoje takvi pojedinci Hrvati, ali i stranci, međutim, ne možemo izlaziti s pojedinostima istrage", rekao je za australski dnevnik The Age od utorka zamjenik načelnika PU dubrovačko neretvanske Ivan Kukrika.

Kukrika je naglasio kako se nikoga ne može označiti sumnjivcem dok se ne utvrdi da li je Britt Lapthorne umrla nesretnim slučajem ili je ubijena.

"O osumnjičenima bi moglo biti riječi samo ako nedvojbeno utvrdimo da je riječ o zločinu", rekao je Kukrika.

Autralski ministar vanjskih poslova Stephen Smith rekao je kako je u Hrvatskoj australski policijski dužnosnik koji surađuje s hrvatskim kolegama.

Britt Lapthorne je posljednji put viđena u noći sa 17. na 18. rujna ove godine u Dubrovniku. Nestala je nakon posjeta jednom od tamošnjih noćnih klubova Fuegu. Tijelo joj je pronađeno 8. listopada u moru u poodmaklom stanju raspadanja. Policija je prvotno izrazila uvjerenje da leš ne pripada mladoj Australki iz Melbournea, no dva dana poslije rezultati DNK analize pokazali su da je ipak riječ o posmrtnim ostacima Britt, koje je obitelj nakon toga prevezla u Australiji, gdje je zatražila dodatnu analizu čiji se rezultati još očekuju.

Otac Britt Lapthorne Dale, koji je zajedno sa sinom Darrenom nakon nestanka kćeri bio u Dubrovniku i tragao za njom, rekao je kako će sa suprugom Elke, koja je tada ostala u Australiji, uskoro doći u Dubrovnik.

"Elke ima potrebu vidjeti mjesto događaja i shvatiti što se dogodilo", rekao je.