EUROSKEPTICI U AKCIJI

Mladi Jastreb: Idemo na izbore za Europarlament!

10.03.2013 u 17:36

Bionic
Reading

Predsjednik Autohtone Hrvatske seljačke stranke (AHSS) Branko Borković najavio je kako će njegova stranka sudjelovati na izborima za Europski parlament, koji su u Hrvatskoj zakazani za 14. travnja, unatoč činjenici da se ta stranka protivila ulaska Hrvatske u Europsku uniju, jer sada, kako je rekao, u Bruxellesu treba braniti hrvatske interese

Mladi Jastreb bio je u Splitu na osnivačkoj skupštini na kojoj je za predsjednicu izabrana Gordana Radić. Najavio je da planiraju izaći na predstojeće lokalne izbore, ali i na izbore za Europaralment.

'Bili smo protiv ulaska Hrvatske u EU, ali ćemo imati svoju listu na izbrorima za Europski parlement, jer želimo u Bruxellesu zastupati interese hrvatskog naroda i hrvatske države', rekao je Borković na današnjoj izbornoj skupštini splitskog AHSS-a.

Borković je naglasio kako Hrvatska posjeduje tri milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta, a s Europskom unijom je, kako je rekao, ispregovarano samo 1,2 milijuna hektara zemljišta.

'Što je s ostalim zemljištem', upozorio je Borković.

On je istaknuo kako su nas političke elite u Hrvatskoj u posljednjih dvadeset godina opljačkale više nego neprijatelji u zadnjih tisuću godina.

Borković je za slučaj ostavke ministra turizma Veljka Ostojića rekao kako je 'praktički veća afera što je taj čovjek bio ministar turizma nego što je dao ostavku' pošto se i ranije znalo za njegove aktivnosti za koje ga se sada tereti.

U vezi s nedavnim istupima skupine generala iz Hrvatskog generalskog zbora, Borković je istaknuo kako je njihovo legitimno pravo da djeluju kao udruga građana, no ako žele politički djelovati onda trebaju 'ući u stranke'.

'Problem je što je zakon o političkim strankama katastrofalan, a i zakon o udrugama je katastrofalan te stalno imamo iskoračivanje gdje se udruge petljaju u poslove stranaka i stranke u poslove udruga pa imamo ovakav kaos u političkom životu', rekao je Borković.