Svijet MANADATAR MILO ĐUKANOVIĆ

Crna Gora dobila novu vladu

  • Autor: Hina
  • 9.6.2009 20:53:57
  • 9.6.2009 20:51:38

Crnogorski parlament je većinom glasova u utorak prihvatio izvješće mandatara Mila Đukanovića i njegov prijedlog za sastav nove crnogorske vlade

'Strateški ciljevi ostaju nepromijenjeni i oni su danost i za novu i za buduće vlade - puna integracija u Europsku uniju i NATO', rekao je Đukanović, dosadašnji premijer, govoreći o programu svoje nove vlade zastupnicima Skupštine Crne Gore.

Đukanović je poručio da će nova vlada nastaviti reforme i još učinkovitije usvajati i primjenjivati europske standarde. Kazao je kako će i nova vlada nastaviti primjereno odgovarati na sve izazove svjetske gospodarske krize.

'Programom mjera spriječene su teške gospodarske i socijalne posljedice. Nema bankrota poduzeća i banaka, ni ozbiljna pada zaposlenosti', naveo je. U sustavu nove crnogorske vlade nema velikih promjena i sastojat će se od triju potpredsjednika i 17 ministara.

Novina je ponovan ulazak Svetozara Marovića u izvršnu vlast, a obnašat će dužnost potpredsjednika vlade za politički sustav. Umjesto Jusufa Kalamperovića, koji je otišao u mirovinu, novi ministar unutarnjih poslova bit će Ivan Brajović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije. Svi dosadašnji ministri zadržali su svoje položaje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još