NEZADOVOLJNI PISANJEM

Islamski šoping centar nije uklonio svinjicu

09.06.2009 u 14:30

Bionic
Reading

Vijest da je igračka s likom praseta iz popularnog crtanog filma 'Peppa Pig' povučena iz prodaje u sarajevskoj šoping galeriji u BBI Centru demantirali su iz uprave BBI Centra

'Menadžment BBI Centra nije izdao nikakav nalog niti je sugerirao da se spomenuta igračka ukloni iz izloga prodavaonice igračaka One2Play', ističe Robert Vrbanić, direktor investicija One2Play.

Uprava BBI Centra ovom prilikom izražava i nezadovoljstvo načinom na koji se zloupotrebljava činjenica da su investitori Centra BBI banke koje posluju na islamskim principima.

'BBI Centar poštuje osnovne postulate njegovih osnivača (zabrana alkohola i svinjetine), ali nije ustrojen po strogim pravilima šerijata, što se može jednostavno utvrditi prilikom posjeta. To znači da ne postoji nikakva 'šerijatska policija', kako je nazivaju pojedini mediji, koja izdaje naloge po šerijatu. Naprotiv, BBI Centar posluje kao i većina sličnih šoping centara na Zapadu, koji također ne služe alkohol', ističe Salih Musić, koordinator komunikacija BBI Centra.