HDZ BIJESNI

Bihać neće Gotovinu za počasnog građanina

28.02.2013 u 10:06

Bionic
Reading

'Izražavamo duboko iznenađenje i razočarenje na odluku Komisije za odlikovanja i priznanja općine Bihać da odbije prijedlog HDZ BiH i Udruga HVO -a Bihać da se za počasnog građanina Bihaća proglasi general Ante Gotovina', objavio je Općinski odbora HDZ BiH Bihać i Županijski odbor HDZ BiH Unsko-sanske županije

U priopćenju za javnost naveli su kako smatraju da je general Gotovina osoba koja je svojim osobnim angažmanom tijekom rata zajedno s pripadnicima 5. korpusa Armije BiH, HVO Regije Bihać i MUP-a dala veliki doprinos u obrani i deblokadi Bihaća. 'S druge strane nama u HDZ BiH nije poznata bilo kakva zasluga gospodina Mire Lazovića kada je u pitanju doprinos Bihaću i Bišćanima u proteklom razdoblju pa stoga nam nije ni jasna odluka OV Bihać da isti bude proglašen počasnim građaninom općine Bihać', navodi se u priopćenju.

Dodali su kako je 'zapanjujuća činjenica' da su aktualni predsjedavajući OV Bihać Roman Jurić i njegov stranački kolega Marijan Mihić koji je uz to i predsjednik HVIDR-a Bihać i član Komisije za općinska priznanja i odlikovanja općine Bihać također bili protiv prijedloga da se general Ante Gotovina proglasi počasnim građaninom Bihaća. 'Da posjetimo da su uvažena gospoda 11. i 17. studenoga 2012. povodom haške oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču u MZ Žegar organizirali javnu proslavu ovog čina uz hvalospjeve i isticanja nemjerljivog doprinosa generala Ante Gotovine u obrani i deblokadi Bihaća. O kakvom je cinizmu riječ, ocijenite sami', navode iz gradskog i županijskog HDZ-a BiH.

U priopćenju se dodaje kako zbog svega navedenog HDZ BiH preuzima na sebe obvezu da svake godine, a povodom Dana općine Bihać predloži generala Antu Gotovinu za počasnog građanina Bihaća.
'Smatramo kao i većina naših sugrađana da general Gotovina zaslužuje ovo priznanje našeg Bišća', navodi se u priopćenju.