BRAZILSKO ZRAKOPLOVSTVO:

Izvučeno šest tijela, dijelovi krila i sjedišta

07.06.2009 u 22:10

Bionic
Reading

Još su četiri tijela pronađena u nedjelju u oceanu blizu mjesta na kojem je prije tjedan dana, vjeruje se, pao Air Franceov zrakoplov, objavila je brazilska vojska pa se sad ukupan broj pronađenih tijela popeo na šest. I piloti uključeni u potragu nad Atlantikom uočili su neodređeni broj tijela pa su sad onamo poslani brodovi, rekao je mornarički kapetan Giucemar Tabosa Cardoso

RECIFE - U Brazilu pukovnik zračnih snaga Henry Munhoz kaže da još ne može reći koliko je tijela uočeno iz zraka. Nijedno od tijela pronađenih u nedjelju nije uza se imalo isprave koje bi pomogle u identifikaciji osoba, a nije objavljeno ni kojega su spola. U subotu su pronađena tijela dvojica muškaraca, a u nedjelju su pronađena još četiri tijela.

Sva dosad pronađena tijela bila su oko 70 kilometara od mjesta nad kojim je avion poslao niz poruka o zakazivanju električnih uređaja i gubitku pritiska u kabini.

Brazilska vojska jučer ujutro pronašla je prva dva tijela i ostatke Air Franceovog zrakoplova koji se u ponedjeljak srušio u Atlantski ocean, i to dijelove krila i sjedišta, objavio je u subotu vojni glasnogovornik. Osim tijela, pronađeni su sjedište sa serijskim brojem koji se podudara s kobnim letom, naprtnjača i kutija s putnom kartom Air Francea, dijelovi krila i različiti drugi predmeti.

Tijela dvojice muškaraca fregatom Constitution prebačena su na arhipelag Fernando de Noronha, a potom u Recife, brazilsku luku na Atlantiku. Glasnogovornik je naglasio da će pojedinosti o osobnim predmetima biti priopćene obiteljima 'i samo obiteljima', a neće se objavljivati ni u kakvom se stanju nalaze tijela.

Ostaci su izvučeni iz mora oko 640 km sjeveroistočno od otočja Fernando de Noronha.

Air Franceov Airbus A330 odaslao je 24 poruke o kvaru na uređajima u manje od pet minuta. Objavio je to Ured za istragu i analizu (BEA), zadužen za tehničku istragu s francuske strane. Poruke o kvaru zrakoplovi odašilju i ako pilot 'namjerno' isključi uređaj.

U prilog teoriji da se radi o kvaru na avionu govori i podatak CNN-a da je najmanje 12 zrakoplova različitih zrakoplovnih kompanija nadlijetalo područje Atlantskog oceana, zajedno s palim francuskim Airbusom A330, ali ni jedan od njih nije prijavio loše vrijeme.

Vjeruje se da su svi putnici i članovi posade, njih 228 poginuli kada je zrakoplov nestao tijekom leta iz Rio de Janeiro u Pariz.

Brazilske zračne snage od ponedjeljka pretražuju područje na oko 1100 kilometara sjeveroistočno od brazilske obale. U to područje pristiglo je i više brazilskih brodova no rastu strahovi da su mnoga tijela potonula ili da su ih pojeli morski psi.