HVALJEN ISUS I MARIJA

Poslušajte kako je Papa pozdravio hrvatske hodočasnike

13.02.2013 u 13:38

Bionic
Reading

Prvi put otkad je najavio svoj odlazak, Papa Benedikt XVI. pojavio se u javnosti, na redovitoj audijenciji s vjernicima u dvorani Pavla VI. Papa je pritom pozdravio i hrvatske hodočasnike

Benedikt XVI. u 17 će sati predvoditi misu u povodu čiste srijede kojom započinje vrijeme korizme. Misu će iznimno održati u bazilici Svetog Petra zbog mnoštva zainteresiranih vjernika koji su se počeli okupljati na istoimenom trgu.

Po ulasku u dvoranu, Papa je dobio veliki pljesak vjernika.

'Hvala vam na takvim simpatijama', poručio je Papa Benedikt XVI. na početku govora. Svima je zahvalio za iskazanu ljubav i molitve, a potom vjernicima poručio da mole za cijelu Crkvu, njega i novog Papu.

Komentirajući svoj odlazak rekao je kako je svjestan težine odluke, ali još jednom ponovio ono što je rekao kardinalima u ponedjeljak, da više jednostavno nema snage te da je uvjeren da će ga vjernici podržati molitvom.

'Učinio sam to za dobrobit Crkve, potpuno slobodno', rekao je Papa i dodao kako je odluku donio nakon dugog vremena i molitve i preispitivanja savjesti pred Bogom.

'Svoju dužnost ne mogu obavljati s dovoljnom fizičkom i duhovnom snagom koja je potrebna', rekao je Papa.