LOV NA BLAGO

Đukanović nagrađuje poštenog nalazača

06.06.2009 u 10:49

Bionic
Reading

Crnogorski premijer Milo Đukanović odbacio je pisanje Centra za istraživačko novinarstvo SAD-a o njegovom i bogatstvu njegove obitelji, navodeći da se radi 'o još jednoj seriji laži'

PODGORICA - Đukanović poručuje da je ova serija laži još 'gluplja' od prethodnih, jer previđa ranije demantije, pa i 'pravomoćne presude po tužbama koje je pokretao povodom sličnih neistina', prenosi mtsmondo. U priopćenju objavljenom na internet stranici Vlade Crne Gore stoji i da stvarni autori istraživanja nisu u SAD-u, već na 'ovoj obali Atlantika'.

'To su 'lokalni' i 'regionalni' istraživači koji već u početku teksta navode kao krucijalni argument izjave članova lokalnih NGO-a, oporbenih stranaka i novinara - grupe stalnih, uzaludnih lovaca na moje 'enormno bogatstvo', dodaje se u priopćenju.

'Zato im nudim unosniji aranžman da ih poštedim dodvoravanja naručiteljima: neka pronađu to 'moje blago' i predoče ga javnosti. Prvo, red je da i ja kao 'vlasnik' konačno vidim neku korist od tih silnih milijuna. Drugo, spreman sam 'poštenog nalazača' bogato nagraditi', dodaje Đukanović.

Premijer Crne Gore poručio je 'domaćim dežurnim, ostrašćenim nezadovoljnicima' da se odvaže i formiraju političku stranku, te se na jedini demokratski način probaju domoći vlasti.

U izvještaju talijanske Službe za borbu protiv mafije (DIA) objavljenom u četvrtak, navodi se da premijer Crne Gore vlada zemljom koja je tijekom njegove vlasti bila 'raj za nezakonitu trgovinu i utočište za kriminalce'.

Novinari su u istraživanju, kojem je doprinio i Centar za istraživanje Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), naveli da Đukanović posjeduje nekretnine i tvrtke u vrijednosti od barem 14,7 milijuna američkih dolara, njegov brat Aco Đukanović 167 milijuna dolara, a sestra Ana oko 3,5 milijuna dolara.