Svijet BARACK AUS DEUTSCHLAND

Obama je potomak njemačkog emigranta

  • Autor: Hina
  • 4.6.2009 17:21:32
  • 4.6.2009 17:16:21

Uoči posjeta američkog predsjednika Baracka Obame Njemačkoj, objavljeni su podatci koji dokazuju da je 44. američki predsjednik djelomično i njemačkog podrijetla, priopćila je internetska stranica Ancestry, a u četvrtak prenose njemačke novinske agencije

'Barack Obama izravni je potomak Johanna Conrada Woellflina koji je iz Besigheima nedaleko od Stuttgarta 1750. emigrirao u Ameriku', zaključuje Ancestry na svojim stranicama. Obamin predak u šestom koljenu nastanio se u Pennsylvaniji te je svoje njemačko prezime amerikanizirao u Wolfley.

I preci današnjeg američkog predsjednika pokazivali su smisao za političko djelovanje. Kako javlja agencija AP, djed Johanna Conrada Woellflina bio je gradonačelnik mjestašca Orsingen a otac vitez u službi princa Eugena te se borio protiv vojnika Osmanskog Carstva kod Temišvara.

Stanovnici Besigheima s oduševljenjem su reagirali na vijest o slavnom potomku njihova mjesta. Klaus Schrempf, vijećnik mjestašca koje uglavnom, zbog dobro učuvane gradske jezgre živi od turizma ali i od vinogradarstva, smatra da je ovo dobra vijest i za čitavu regiju Švapsku. 'Stanovnici Švapske mogu biti ponosni', rekao je Schrempf.

Barack Obama trebao bi u četvrtak kasno navečer sletjeti u Dresden. On će u petak, osim posjeta saskoj prijestolnici, posjetiti i Goetheov grad Weimar te obližnje spomen područje bivšeg nacističkog koncentracijskog logora Buchenwalda u čijem je osobađanju 1945. sudjelovao i Obamin ujak.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još