DEMONSTRACIJE U IZRAELU

Barack Obama je antisemit!

04.06.2009 u 08:49

Bionic
Reading

Izraelski desničarski aktivisti pokrenuli su kampanju s ciljem suprotstavljanja američkim naporima da se pokrene nova stranica u mirovnim naporima na Bliskom istoku, pod vodstvom predsjednika SAD-a Baracka Obame, i upozorili da je on antisemit i da će njegova politika nanijeti štetu židovskoj državi

Oko dvjesto aktivista demonstriralo je ispred američkog konzulata u Jeruzalemu, uzvikujući: 'Obama! Ne! Ne, ti ne možeš!' Demonstranti su podsjetili na nedavne izjave američkih dužnosnika u kojima se kritizira nastavak širenja židovskih naselja na Zapadnoj obali. Kampanja će se pojačati lijepljenjem plakata diljem zemlje na kojima je fotografija američkog predsjednika s kefijom, arapskom maramom, na glavi uz poruke 'Antisemit' i 'Onaj koji mrzi Židove'.

Na drugom plakatu je Obama prikazan kako se rukuje s iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmedinežadom, a u pozadini je oblak u obliku gljive od nuklearne eksplozije.

Prosvjede podržava organizacija Židovski nacionalni front koja je izdala priopćenje da je 'odlučila pokrenuti kampanju protiv predsjednika Sjedinjenih Država i kaže da je Barack Hussein Obama loš za Židove'.

Najavljuju se demonstracije u SAD-u i ispred konzulata i rezidencija američkih veleposlanika.