POTEMKINOVO U SUSJEDSTVU

Nepostojeći aerodrom primio duplo više putnika

24.01.2013 u 18:29

Bionic
Reading

Ministar prometa i veza u Vladi Republike srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je aerodrom u Trebinju udvostručio broj putnika u odnosu na 2011. godinu. Uspješno poslovanje ne bi bilo nikakav problem da je aerodrom u Trebinju uopće izgrađen, piše Klix

Naime, Čubrilović je, pričajući o turistima u RS, rekao da ih je sve više, što pokazuje i podatak da je udvostručen broj putnika na trebinjskom aerodromu. No aerodrom u Trebinju ne postoji, a turista bi možda i bilo da barem postoji autobusni kolodvor i linije prema Dubrovniku ili Herceg Novom, gradovima udaljenima svega 30-ak kilometara.

Priča o izgradnji aerodroma u Trebinju odavno je dobra tema za zbijanje šala u susjednoj BiH, a zahvaljujući informiranosti resornog ministra, prešla je granice lokalnog. Inače, podsjeća Klix, vlada Milorada Dodika, a kasnije Aleksandra Džombića, na taj je projekt u posljednjih nekoliko godina spiskala blizu milijun i pol maraka (oko šest milijuna kuna), a sve što su napravili je to da su registrirali tvrtku Aerodrom Trebinje.

Fantomski aerodrom u Trebinju