Svijet HUGO O DRUGU AMERIKANCU

'Obama je veći ljevičar od Castra i Chaveza'

Venecuelski predsjednik Hugo Chavez rekao je da bi se na kraju moglo pokazati da su on i njegov kubanski saveznik Fidel Castro veći konzervativci od američkoga predsjednika Baracka Obame, dok se Washington sprema preuzeti nadzor nad tvrtkom General Motors

CARACAS -Tijekom jednoga od uobičajenih Chavezovih predavanja o 'prokletstvu kapitalizma' i dobrobitima socijalizma, venecuelski vođa spomenuo je i GM-ov bankrot kojim bi američka vlada mogla dobiti 60-postotni udjel u stogodišnjem simbolu američke moći.

'Hej, Obama je nacionalizirao ni više ni manje nego General Motors. Drug Obama! Pripazi, Fidel, na kraju ćemo nas dvojica završiti njemu s desna', našalio se Chavez u televizijskom prijenosu.

Tijekom desetgodišnje vladavine Chavez je nacionalizirao većinu ključnih venecuelskih gospodarskih sektora, uključujući i milijarde dolara vrijedne naftne projekte, često zahvaljujući zajedničkim ulaganjima s privatnim sektorom koja su državi omogućila kontrolni udjel od 60 posto.

Obama je obećao da će General Motors brzo biti prodan, čim se tvrtka oporavi, ali vlada će u početku nadzirati tvrtku.

Chavez, glasni kritičar američkoga 'carstva', ublažio je retoriku otkako je Obama preuzeo predsjedničku dužnost i nakon susreta u Trinidadu i Tobagu u travnju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još