Svijet GEORGE TILLER

Ubijen poznati američki ginekolog za pobačaje

  • Autor: Hina
  • 1.6.2009 8:56:05
  • 1.6.2009 8:50:27

Kontroverzni američki ginekolog dr. George Tiller, čija je klinika u Kansasu često bila na meti napada protivnika pobačaja, ubijen je u nedjelju u Wichiti u predvorju crkve kojoj je pripadao, objavila je policija

Ubijenog 67-godišnjeg Tillera u predvorju crkve je pronašao policajac, a svjedoci su dali opis i broj registarskih pločica automobila s kojim je pobjegao ubojica. Prema tom opisu, policija je ubrzo uhitila 51-godišnjeg muškarca iz Kansas Citya u vezi s ubojstvom Tillera, jednog od nekolicine američkih ginekologa poznatih po obavljanju kasnih pobačaja.

Tiller je prije 16 godina preživio pokušaj ubojstva ispred svoje klinike. Policije do nedjelje navečer nije podigla optužbu protiv uhićenog niti je objavila motive ubojstva. Tillerovo ubojstvo izazvalo je osude njegovih pristaša, ali i nekih koji su tražili zatvaranje njegove klinike. Zločin je osudio i predsjednik Barack Obama, rekavši da 'bez obzira koliko duboke bile podjele među Amerikancima oko teškog pitanja kao što je pobačaj, one ne mogu biti riješene gnusnim aktima nasilja'.

Nakon ubojstva u Wichiti ministar pravosuđa Eric Holder naredio je saveznim snagama reda da ponude zaštitu drugim sličnim ljudima i objektima diljem SAD-a, priopćilo je ministarstvo pravosuđa.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još