LLOYDS TRAŽI DRAGULJE

Milijun dolara za pomoć u otkrivanju pljačkaša

09.12.2008 u 15:21

Bionic
Reading

Osiguravajuće društvo Lloyds iz Londona ponudilo je 700.000 eura onome tko pomogne da se pronađe nakit opljačkan iz pariške draguljarnice Harry Winston prošlog petka

PARIZ - Nagrada će iznositi 'maksimalno milijun dolara (700.000 eura)', ovisno o vrijednosti pronađenog nakita. Ukupna vrijednost opljačkanog nakita je oko 80 milijuna eura.

Tijekom prve pljačke iste draguljarnice, u listopadu 2007. godine, kada je vrijednost opljačkanog nakita procijenjena na 20 milijuna eura, Lloyds je ponudio 500.000 dolara (oko 400.000 eura), ali to nije pomoglo da se uđe u trag lopovima.

Policija je procijenila da se radi o profesionalcima i da će istraga biti 'duga i teška'.

Prema prvim rezultatima istrage, četiri pljačkaša, od kojih su dvojica bili maskirani u žene, odlično su poznavali teren i imena zaposlenih, zbog čega se sumnja da su imali suradnike unutar čuvene draguljarnice.

Policija ne isključuje niti jednu opciju, uključujući i da pljačkaši dolaze s istoka Europe, iako primjećuju da je njihov operativni model manje nasilan od onog po kojemu je postala prepoznatljiva banda 'Pink Panthers' s područja bivše Jugoslavije, koju Interpol optužuje za krađu dragulja vrijednih 150 milijuna dolara u 19 država Europe, Azije i Perzijskog zaljeva u posljednjih 10 godina.