TUMAČENJE BIDENA

BiH ne mora ući u EU s dva entiteta

29.05.2009 u 10:53

Bionic
Reading

Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Charles English pojasnio je u petak u jednom novinskom intervjuu nedavnu izjavu američkog potpredsjednika Josepha Bidena o unutarnjem uređenju BiH, rekavši kako Biden nije zatražio da BiH bude sastavljena od dva entiteta

MOSTAR - Američki potpredsjednik Biden prigodom nedavnog govora u Sarajevu nije rekao da je uvjet za ulazak BiH u Europsku uniju da bude sastavljena od dva entiteta, rekao je američki veleposlanik u BiH Charles English u intervjuu za mostarski Dnevni list objavljenom u petak.

"Ono što želim naglasiti i otkloniti dvojbe jest da je potpredsjednik Biden rekao kako BiH može ući u EU kao država s dva entiteta, ali nije rekao da to tako mora biti. Ma kakva bila unutarnja unutarnja struktura, ona mora biti utemeljena na konsenzusu", rekao je English.

Američki veleposlanik u BiH ocijenio je jako značajnim zajednički nastup Josepha Bidena i Visokog predstavnika EU-a za vanjsku i sugurnosnu politiku Javiera Solane u Sarajevu dodajući kako će Washington i Bruxelles zajednički nadzirati provedbu reformi u BiH.

"Zajednički posjet Bidena i Solane znak je kako će oni ubuduće imati jedan zajednički glas", dodao je English.