Svijet ZLOSTAVLJANJA OVISNIKA

Smijenjeni pop batinaš tvrdi da je žrtveno janje

  • Autor: tportal.hr
  • 28.5.2009 10:36:38
  • 28.5.2009 9:42:34

Episkop raško-prizrenski Artemije smijenio je jučer upravitelja centra Crna reka Branislava Peranovića zbog zlostavljanja osoba koje su se u tom centru trebale liječiti od ovisnosti od drogama

Peranović u odgovoru na smjenu tvrdi da je 'žrtveno janje' u kampanji protiv Artemija.

U priopćenju vladike Artemija navodi se da će protiv Peranovića biti pokrenut crkveno-sudski postupak zbog primjene nedopustivih metoda kažnjavanja nad štićenicima centra i da je za novog upravitelja imenovan dosadašnji pomoćnik, jerej Dejan Jakovljević.

'Ukoliko bi se i ubuduće, unatoč našoj opomeni, primjenjivala sila i fizičko kažnjavanje štićenika, bit ćemo prinuđeni zabraniti rad ovoga kampa', naveo je Artemije.

Centrom Crna reka tako će sada upravljati desna ruka Branislava Peranovića, čovjek koji i ne krije da o metodama liječenja batinama ima identične stavove kao i njegov doskorašnji nadređeni.

Smijenjeni Peranović izjavio je jučer da prihvaća vladikinu odluku, ali i da se vodi 'najprljavija, najbeskompromisnija kampanja protiv vladike Artemija', piše portal 24sata.rs.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još