GLUHI TELEFONI

Dogovoren uzvratni posjet, no Katarana nema?

04.12.2012 u 20:51

Bionic
Reading

Ministarstvo gospodarstva katarskom ministru uzalud šalje pozive za uzvratni posjet kako bi se nastavili razgovori o ulaganjima u gradnju LNG-a na Krku, neslužbeno doznaje Novi list. Podsjećaju kako je prodaja zemljišta za LNG ključna i za nastavak zamrle proizvodnje u Dini. Predsjednik Josipović demantirao je takve priče

Ni tri tjedna nakon posjeta hrvatskog izaslanstva Kataru nema nikakvih naznaka o mogućem uzvratnom posjetu katarskih investitora Zagrebu, iako je u Dohi tako bilo dogovoreno. Navodno je, po saznanjima Novog lista, Ministarstvo gospodarstva u Dohu pisalo nekoliko puta s pozivom na uzvratni posjet i nastavak razgovora o katarskim ulaganjima te otvaranju veleposlanstva Katara u Zagrebu, no odgovora još uvijek nema

U Zagreb bi trebao stići, kako je bilo najavljeno u Dohi, katarski ministar industrije i energetike, Mohamed Bin Saleh Al Sada. Upravo bi se s njim trebalo razgovarati o gospodarskoj suradnji, kao i mogućim katarskim ulaganjima u samu gradnju LNG-a na Krku.

Hrvatsko izaslanstvo je prije tri tjedna, predvođeno predsjednikom Ivom Josipovićem, boravilo nekoliko dana. U izaslanstvu je bilo 40-ak hrvatskih poduzetnika i vodećih ljudi ključnih poduzeća.

Predsjednik Josipović demantirao je takve priče, rekavši kako to 'jednostavno nije istina'. Po njemu, komunikacija je stalna, a i već su zaključeni neki poslovi dogovoreni za posjeta hrvatskoga izaslanstva Kataru u studenome ove godine.

U intervjuu što ga je dao Media servisu, ocijenio da je posjet Kataru bio odličan te da je hrvatsko izaslanstvo bilo u jakom sastavu. Napomenuo je da je nakon povratka u Hrvatsku uputio pismu katarskom emiru Hamadu al-Taniju u kojemu ga je izvijestio o situaciju nastaloj nakon ostavke prvoga potpredsjednika Vlade Radimira Čačića koji je, rekao je, bio važan partner razgovora u Kataru.

Potvrdio je i kako je zvao i Ministarstvo gospodarstva koje je pak, napomenuo je, uputilo prije dan-dva prvo pismo u Katar. To je, objasnio je Josipović, dio neke uobičajene dinamike. Ustvrdio je i kako nema govora o tomu da su u Katar poslana neka 'silna' pisma na koja nitko ne odgovara.