3,6 MILIJUNA EURA

BiH kupila zgradu u Bruxellesu

27.05.2009 u 14:41

Bionic
Reading

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Dragan Vrankić u ime Bosne i Hercegovine i Roberto Giacometti, direktor i ovlašteni punomoćnik Technoamere Belgique, uz nazočnost državne pravobraniteljice Dragice Miletić, potpisali su danas u Sarajevu predugovor o kupovini objekta za potrebe Veleposlanstva i Misije BiH pri Europskoj uniji u Bruxellesu

SARAJEVO - Zgrada raspolaže sa 1450 četvornih metara uredskog prostora a prema zaključenom predugovoru, određena je cijena od 3,6 milijuna eura, piše Pincom.info.

Navedena zgrada koristit će se za potrebe Misije BiH pri EU i Veleposlanstva BiH u Bruxellesu, a smještena je u središtu glavnog belgijskog grada, takozvanoj Europskoj četvrti, gdje se nalaze i sve institucije Europske unije.

Vijeće ministara je na 64. sjednici donijelo odluku o kupovini zgrade a suglasnost na potpisivanje Predugovora dalo je i državno Pravobraniteljstvo BiH.

Današnjem potpisivanju nazočili su i odvjetnik Pierre Desenfans i šefica Odsjeka za upravljanje nekretninama u Ministarstvu vanjskih poslova i koordinator Povjerenstva za kupovinu objekta Nermana Hadžijahić.