LET ZAGREB - PODGORICA

U avion Croatia Airlinesa udario grom, nema ozlijeđenih

29.11.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Prava drama odvijala se u avionu Croatia Airlinesa na letu Zagreb - Podgorica, kada je u letjelicu u kojoj je bilo pedesetak putnika iz Crne Gore iznad Herceg Novog udario grom. Nitko nije ozlijeđen, javlja Blic

Incident se dogodio jučer, kada su na letu prema Podgorici, putnici koji su sjedili na sjedištima do prozora vidjeli kako grom udara u avion, zatim su ugledali plamen i osjetili jake turbulencije, prenosi Blic

Podgorički Dan piše da je paniku pokušala smiriti posada zrakoplova.

Pilot je odlučio prisilno prizemljiti avion na dubrovački aerodrom, gdje su majstori provjerili tehničku ispravnost i utvrdili da let nije moguć, a potom su putnici autobusom prebačeni do Podgorice.

Prema pisanju Dana, avion je na vrijeme poletio sa zagrebačkog aerodroma Pleso, a tijekom cijelog leta bile su prisutne jake turbulencije.

Gusta magla i jaki udari vjetra otežavali su let.

Kada se avion približavao podgoričkom aerodromu, dogodilo se nešto nesvakidašnje - grom je udario u avion.

Pedesetak putnika je potom sat vremena provelo na aerodromu Ćilipi jer su aviomehaničari pokušavali popraviti letjelicu.

Kada su saznali da na avionu postoji rupa od udara groma, putnici su postali svjesni kakva im je opasnost prijetila, pa su s olakšanjem prihvatili prijedlog hrvatske aviokompanije da se od Dubrovnika do Podgorice prebace autobusom.

Direktor aerodroma Podgorica Dragan Milanović potvrdio je da avion Croatia Airlinesa nije sletio na podgorički aerodrom, već u Ćilipe. Istaknuo je kako je jučer od podneva meteorološka situacija u Crnoj Gori bila jako loša.

Milanović je objasnio da u situacijama kada je meteorološka situacija izuzetno loša, isključivo posada aviona odlučuje hoće li poletjeti ili ne.

'U principu, grmljavina je jako nepovoljna za avione, kao i udari vjetra, tako da posada u takvim situacijama odlučuje hoće li poletjeti ili ne. Za to su obučeni. Mi smo tu da pružimo podršku', rekao je Milanović.