KRŠĆANSKI ČIN

Gotovina objasnio osmrtnicu Miloševiću

27.11.2012 u 22:06

Bionic
Reading

Intervju generala Ante Gotovine u Večernjem listu zainteresirao je srpske medije koji su prenijeli neke dijelove. Tako se portal Mondo posebno fokusirao na osmrtnicu Slobodanu Miloševiću na kojoj je sućut izrazio i Gotovina

'To je bila kršćanska gesta. Manipuliralo se i politiziralo tim mojim činom, a istina je sljedeća – izrazio sam sućut obitelji zato što je Milošević bio tamo gdje i ja (u pritvoru Haškog tribunala).

Ni ja ni on tamo nismo željeli biti. Bili smo ćelija do ćelije', objasnio je general Ante Gotovina u intervjuu Večernjem listu, prenosi beogradski portal Mondo.

Dodao je i da je 'ljudski izraziti sućut obitelji čovjeka koji je umro pored tebe'.

Upitan o čemu je razgovarao s Miloševićem tijekom boravka u pritvoru, Gotovina je odgovorio da nikada nisu pričali o politici ili ratu, već o umjetnosti, sportu i književnosti.

'Na primjer, razgovarali smo o djelima Ernesta Hemingveya kojeg smo obojica voljeli. Primarno je bilo izbaciti negativnu energiju uvjetovanu tim skučenim prostorom u kojem smo se nalazili.

Zdrav razum, kao i pravila administracije, nisu dopuštali da se razgovara o nečemu što bi moglo dovesti do konfliktne situacije', dodao je.