EGIPAT STIŽE U POMOĆ

Izrael razara Gazu, broje se mrtvi!

19.11.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Operacija Stup obrane ušla je u šesti dan u ponedjeljak. Izraelska vojska (IDF) je potvrdila da je pogodila 80 ciljeva u Gazi preko noći te da je barem 14 Palestinaca ubijeno. Prema IDF-ovim podacima broj poginulih u Gazi otkako je operacija započela dosegao je 95, od čega trećina nije bila izravno uključena u sukob. Nakon što je noć protekla relativno mirno, raketni napadi nastavljeni su ponovno u ponedjeljak ujutro, javlja Haaretz

U izraelskim raketnim napadima uništene su dvije kuće u rezidencijalnoj četvrti Gaze, Zeitunu, u nedjelju, ubivši pritom četvero male djece i osam ostalih civila, većinom iz iste obitelji, tvrde palestinski izvori, što je bio jedan od najsmrtonosnijih incidenata u posljednjih pet dana. Smatra se da će krvoproliće pojačati međunarodni pritisak za prekid vatre te da će Egipat preuzeti vodstvo u posredovanju između Izraela i Hamasa. Izraelsko zrakoplovstvo također je potpuno uništilo zgradu policije grada Gaze tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, a i izraelski ratni brodovi su bombardirali Pojas Gaze.

Izraelski napadi na Gazu se nastavljaju


Prema posljednjim informacijama, u raketnim napadima pogođena je i indonezijska bolnica u Gazi, ali svih 28 zaposlenika prošlo je neozlijeđeno.

BBC javlja da je u ponedjeljak stiglo 400 vojnika iz Egipta koji su spremni braniti teritorij Palestinaca.

Koliko su uvjeti u Pojasu Gaze teški, svjedoči podatak organizacije Save the Children prema kojemu su stotine tisuća djece zarobljene u kućama bez struje, vode i zaliha hrane.