ODVJETNIČKE TAJNE

Ni seks skandal CIA-e ne može bez Monike Lewinsky

13.11.2012 u 17:58

Bionic
Reading

Ostavka šefa CIA-e Davida Petraeusa nakon otkrića da je bio u ljubavnoj vezi sa svojom biografkinjom najveći je seks skandal u Americi još od vremena kada je bivši predsjednik Bill Clinton priznao 'seksualne veze' s Monikom Lewinsky. To, međutim, nije jedina poveznica između dva slučaja: otkriveno je da su Petraeusova ljubavnica i osoba koja ih je razotkrila angažirale savjetnike koji su ranije surađivali s Clintonovom ljubavnicom

Jill Kelly, koja je od Petraeusove ljubavnice Paule Broadwell primala prijeteće poruke jer ju je ova smatrala suparnicom, angažirala je 'kriznog menadžera' Monike Lewinsky kako bi lakše izašla na kraj s izloženošću javnosti nakon objavljivanja detalja skandala.

Jednako tako, Paolu Broadwell u svim javnim nastupima predstavlja odvjetnik iz tvrtke koja je svojedobno zastupala Moniku Lewinsky.

Jill Kelly angažirala je Abbea Lowella, odvjetnika koji je ranije ove godine branio Johna Edwardsa, te Judy Smith, 'kriznu menadžeicu' koja je predstavljala Moniku Lewinsky tijekom afere sa Billom Clintonom.

Paula Broadwell za odvjetnika je uzela Roberta F. Musea, partnera u tvrtki 'Stein, Mitchell, Muse & Cipollone', koja je specijalizirana za kriminal u visokim društvenim krugovima.

Jedan od partnera u tom uredu je i Jacob A. Stein, koji je savjetovao Moniku Lewinsky tijekom saslušanja Billa Clintona 1998. godine.

Jill Kelly (37), koja se s Petraeusom sprijateljila dok su radili zajedno u vojnoj bazi MacDill, i dalje odbija komentirati slučaj. Prema pisanju američkih i britanskih medija, ona ipak odbija sve navode da je imala nedolične odnose sa Petraeusom.

Navodno, Kellyin suprug ima veoma zaštitnički odnos prema njoj, pa se pretpostavlja da je upravo on taj koji je nagovorio Jill da FBI-u razotkrije cijelu ljubavnu aferu.

'Oni su veoma blizak par koji su odani jedno drugom i njihovoj djeci. Ukoliko bi njihova obitelj bila ugrožena, on sigurno ne bi oklijevao otići na policiju. Jill je veoma jaka žena, i mislim da je sigurno znala od koga stižu prijeteće poruke. Sigurno joj je bilo jasno koliko je ta Paula bila bliska s generalom', rekao anonimni izvor, prenosi Daily Telegraph.