RI SOL-JU

Supruga sjevernokorejskog čelnika ponovno u javnosti

30.10.2012 u 10:41

Bionic
Reading

Supruga sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una ponovno se pojavila u javnosti nakon 50 dana odsutnosti koju su glasine pripisale trudnoći ili padu u nemilost, objavili su u utorak mediji komunističkog režima

Ri Sol-ju pojavila se pored supruga na koncertu i nogometnoj utakmici u glavnom gradu Pjongjangu u ponedjeljak, navela je službena novinska agencija KCNA koja je objavila fotografiju para kao ilustraciju događaja.

'Maršal Kim Jong-un, vrhovni vođa stranke i naroda, smjestio se na tribine, u društvu supruge Ri Sol-ju. Tada se začuo gromoglasni pljesak', ističe KCNA.

Kim Jong-un naslijedio je oca Kim Jong-ila na čelu Sjeverne Koreje nakon njegove smrti u prosincu. Njegov brak je otkriven tek u srpnju objavljivanjem fotografija s elegantnom mladom ženom.

Njezina odsutnost izavala je različite glasine o trudnoći ili nemilosti u koju je pala jer nije nosila malu značku s likom predaka svojeg supruga koju sve odrasle osobe u Sjevernoj Koreji moraju nositi.

Prema informacijama tajnih službi koje citiraju južnokorejski mediji, Kim Jong-un i Ri Sol-ju vjenčali su se 2009. i imaju jedno dijete.