Svijet BALKANSKA TURNEJA

Clinton doputovala u Sarajevo

Američka državna tajnica Hillary Clinton doputovala je u ponedjeljak nešto prije 20 sati u Sarajevo, u službeni posjet Bosni i Hercegovini gdje će boraviti nepuna 24 sata.

U sarajevskoj zračnoj luci koja je i ovoga puta bila pod uobičajeno jakim mjerama sigurnosti, Clinton je dočekao ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija. Kako je najavljeno, tijekom posjeta BiH američkoj će se državnoj tajnici pridružiti i visoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Njih dvije bi u se u utorak ujutro najprije trebale sastati s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom te s posebnim predstavnikom EU u BiH Peterom Sorensenom.

Nakon toga najavljen je susret Clinton i Ashton s predsjednikom predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima tog tijela Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem.

U utorak poslije podne Clinton i Ashton iz Sarajeva putuju u Beograd.

Kako se očekuje, američka državna tajnica i visoka predstavnica EU će kod bosanskohercegovačkih sugovornika inzistirati na nastavku provedbe reformi i što bržoj uspostavi učinkovite vlasti koja će za to preuzeti odgovornost.

Podsjet Clinton i Ashton Sarajevu uslijedio je u trenutku kada se BiH suočava s najdubljom političkom krizom još od okončanja rata i zastojima prouzročenim raspadom vladajuće koalicije te stalnim svađama među najutjecajnijim političkim strankama. 222328,209593,222305,222145
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još