Svijet NOVA ESKALACIJA NASILJA

Iz Gaze ispaljeno 40 raketa na Izrael

Više od 40 raketa ispalili su u srijedu ujutro Palestinci iz Pojasa Gaze na jug Izraela pri čemu su tri osobe ranjene, dvije teško, kazao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld.

Ranjeni su tajlandski imigranti koji su radili na farmi. Evakuirani su u bolnicu na jugu Izraela. Radio je objavio i da je jednu kuću raketa raznijela.

Prije toga je jedan Palestinac smrtno stradao u novom napadu koji je u srijedu ujutro izvelo izraelsko zrakoplovstvo u Pojasu Gaze, čime se broj Palestinaca ubijenih od utorka navečer popeo na tri, prema palestinskim medicinskim izvorima.

Prethodni napad dogodio se u Rafahu na jugu Pojasa Gaze a bio je usmjeren na Palestince oružane skupine Odbora narodnog otpora koji su ispaljivali rakete na Izrael, dodaje se, ističući da je jedan od aktivista također ranjen u napadu.

Brigade Ezedin al-Kasama, oružana ogranka Hamasa na vlasti u Gazi, kao i Odbori narodnog otpora preuzeli su u zajedničkom priopćenju objavljenom u Gazi odgovornost za raketnu paljbu 'kako bi osvetili' smrt trojice ubijenih aktivista.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još