OTKAZANI SUSRET

Nikolić: S Izetbegovićem se dogodio nesporazum

24.10.2012 u 10:24

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je odluku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakira Izetbegovića da otkaže sudjelovanje na trilateralnom susretu predsjednika Srbije, Turske i BiH kao 'plod nesporazuma, obzirom da sastanak nikada nije ni bio dogovoren'

Kako se navodi u priopćenju iz Nikolićeva ureda u utorak uvečer, predsjednik Srbije 'još je krajem prošlog tjedna izvjestio domaćina Tursku da zbog obveza neće u predloženom terminu moći sudjelovati na spomenutom sastanku'.

U priopćenju se, među ostalim, navodi i da se Nikolićeva izjava kako 'BiH nestaje pred našim očima' ne može tumačiti drukčije 'osim kao izraz njegove zabrinutosti zbog lošeg funkcioniranja institucija države BiH, što je nepodijeljeno mišljenje cijele međunarodne zajednice'.

'Ne odbacujem centralu BiH u Sarajevu, nemam na to pravo. Mi smo prihvatili Daytonski sporazum i po njemu je Bosna država sastavljena od dva entiteta', istaknuo je Nikolić krajem prošlog tjedna u intervjuu makedonskoj televiziji Sitel, uz ocjenu da ta država BiH ne funkcionira i da 'polako nestaje pred našim očima'.

Kako je izvjestila državna agencija Tanjug, prenoseći dijelove intervjua srbijanskog predsjednika Sitelu krajem prošlog tjedna, Nikolić je poručio da 'nije Srbija ta koja će pogaziti Bosnu i Hercegovinu'.