NOVI POKOLJ U AMERICI

Milwaukee: Troje mrtvih, četvero ranjenih u pucnjavi

22.10.2012 u 07:17

Bionic
Reading

Naoružani napadač ubio je tri i ranio četiri osobe u kozmetičkom salonu u predgrađu Milwaukeeja, u američkoj saveznoj državi Wisconsin, objavila je u nedjelju lokalna policija

Osumnjičeni za napad, identificiran kao 45-godišnji Radcliffe Franklin Haughton, pronađen je mrtav u salonu u nedjelju poslijepodne, nakon šest sati policijske potrage za njim, u sklopu koje su blokirani obližnji trgovački centar, country-klub i bolnica u predgrađu Milwaukeeja.

Vlasti su priopćile kako se vjeruje da je pucnjava povezana s obiteljskom svađom. Napadač Haughton imao je sudsku zabranu približavanja supruzi Zini Haughton koja je radila u kozmetičkom salonu, izvijestila je TV mreža CBS News.

Načelnik policije u četvrti Brookfield, Dan Tushaus, rekao je da je Haughton umro od prostrijelne rane koju si je sam nanio i da je njegovo tijelo pronađeno u salonu.

Identitet žrtava napada nije objavljen.

Policija je priopćila da je nakon pucnjave na mjestu zločina pronađena improvizirana eksplozivna naprava, zbog čega su intervenirali policijski pirotehničari.

Glasnogovornica bolnice Froedtert Memorial, kazala je da su primljene četiri osobe ranjene u pucnjavi, od kojih ni jedna nije u kritičnom stanju.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je da su predsjednika Baracka Obamu njegovi savjetnici obavijestili o izgredu, te kako oni ne vjeruju da se radilo o terorističkoj prijetnji. 'Predsjednik i prva dama u mislima su i molitvama sa žrtvama te strašne pucnjave i s njihovim obiteljima', rekao je Carney u priopćenju.