PRAVNI FAKULTET U BIH

Profesori na sudu zbog spolnog iskorištavanja studentica

19.10.2012 u 17:46

Bionic
Reading

Na općinskom sudu u Tuzli u petak je iza zatvorenih vrata počelo suđenje dvojici profesora tuzlanskog odjela Pravnog fakulteta u Sarajevu, koje optužnica tereti za spolno iskorištavanje studentica

Zbog ovog kaznenog djela pod istragom su bila četvorica profesora, no pred sudom su se u petak našli tek Zdravko Lučić i Enes Durmišević, a suđenje je proglašeno zatvorenim za javnost na zahtjev tužiteljstva koje drži kako je tijekom dokaznog postupka potrebno zaštiti identitet i dostojanstvo oštećenih djvojaka.

Obrana optuženih, a posebice Zdravka Lučića tome se usprotivila i čak tražila da se medijima dopusti snimanje cjelokupnog tijeka suđenja, no sudac Huso Karić je to odbio.

Profesori Bajro Golić i Fuad Saltaga, protiv kojih je također pokrenuta istraga, a potom u svibnju ove godine podignuta i optužnica, umrli su u svibnju odnosno lipnju pa je na snazi ostala samo optužnica protiv Lučića i Durmiševića.

Sva četvorica su bili angažirani kao predavači na tuzlanskom odjelu Pravnog fakulteta u Sarajevu.

Optužnica ih tereti da su prolazne ocjene za najmanje četiri studentice uvjetovali seksualnim uslugama.

Zbog iste afere do sada je osuđen Jasmin Mašić koji je bio zaposlen kao vozač u tijelima vlasti Tuzlanske županije.

On je proglašen krivim po optužnici koja ga je teretila da je podvodio studentice i s profesorima dogovarao njihove seksualne usluge u zamjenu za prolazne ocjene na ispitima.