KIM JONG-ILOV UNUK

'Moj stric Kim Jong-un je diktator!'

19.10.2012 u 15:06

Bionic
Reading

Unuk Kim Jong-ila, koji se školuje u Mostaru, u intervjuu Elizabet Rehn, bivšoj podtajnici UN-a, nazvao je sadašnjeg vladara Sjeverne Koreje, inače svog strica Kim Jong-una, diktatorom, javlja b92.net. Kim Han-sol rođen je u Pjongjangu 1995, a djeda, Velikog vođu Kim Jong-ila, nikad nije sreo jer je cijelo djetinjstvo proveo u izbjeglištvu kod obitelji svoje majke

'Uvijek sam ga želio sresti jer sam samo htio znati kakav je čovjek bio. Zapravo sam ga čekao... dok nije umro, nadajući se da će on doći i pronaći me, jer stvarno nisam bio siguran je li on znao da postojim', rekao je Kim Jong-ilov unuk u intervjuu koji je emitirala francuska televizija, prenosi portal b92.net.

Kim Han-sol je 17-godišnjak, a sin je Kim Jong-ilovog najstarijeg sina, Jong Nama, koji je izgubio naklonost oca poslije pokušaja tajnog ulaska u Japan 2001. s lažnom putovnicom kako bi posjetio Disneyland. Od tada njegova obitelj živi u egzilu u kineskom Macau.

'Moj otac stvarno nije bio zainteresiran za politiku', odgovorio je Kim, upitan zašto je njegov otac zaobiđen prilikom dinastičkog prijenosa vlasti na najmlađeg brata.

'Stvarno ne znam zašto je on postao diktator', kaže Kim za svog strica Kim Jong-una. 'To je bilo nešto između njega i mog djeda', piše AFP.

Kim Han-sol jednog bi se dana želio vratiti u Sjevernu Koreju i pomoći svom narodu da bolje živi.

Intervju s Kim Han-solom, prvi dio
Intervju s Kim-Han-solom, drugi dio