Svijet HRVATSKA U EU

Predsjednik Bundestaga Lammert se 'posuo pepelom'

Europska unija će primiti Hrvatsku u punopravno članstvo, kao što je to i predviđeno ako Hrvatska ispuni sve zadatke koji su pred nju postavljeni, kazao je u četvrtak u Berlinu predsjednik njemačkog Bundestaga Norbert Lammert, prenosi za Hinu savjetnik bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

'Europska unija je preuzela obvezu da primi Hrvatsku u svoje članstvo do sredine iduće godine, a Hrvatska se obvezala da će do toga roka ispuniti zadatke koji su pred nju postavljeni. Ako se to dogodi, nema nikakvog razloga razmišljati o novom datumu ulaska Hrvatske u Uniju', rekao je Norbert Lammert na panelu Zaklade Heinrich Boell o ulasku Hrvatske u Uniju i posljedicama tog ulaska za regiju.

Predsjednik Bundestaga je dodao kako nakon hrvatskog ulaska neće biti zastoja niti prekida proširenja Unije.

'Taj će proces ići dalje s time da bi u budućnosti više pozornosti trebalo pokloniti njegovoj kvaliteti nego brzini', zaključio je Lammert na panelu na kojem u Berlinu sudjeluje Mesić, kako prenosi njegov savjetnik Tomislav Jakić.

Lammert je tijekom vikenda kazao kako Hrvatska 'očito nije spremna za ulazak' u EU, što je izazvalo burne reakcije. Njemački Bundestag trebao bi u proljeće ratificirati pristupni ugovor Hrvatske s EU. Hrvatska bi 1. srpnja 2013. trebala postati punopravna članica Unije.220812,220308,220034,219365
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još