Svijet ČEŠKI DUŽNOSNIK

Rehnov prijedlog prihvatiti 'takvog kakav jest'

Predsjednik Senata Češke Premysl Sobotka izjavio je u četvrtak u Zagrebu da bi prijedlog povjerenika EU-a za proširenje Ollija Rehna o rješavanju graničnog spora između Hrvatske i Slovenije trebalo prihvatiti "takvog kakav jest" i izrazio zadovoljstvo što ga je nedavno prihvatio Hrvatski sabor.

"Kompromisni prijedlog Europske komisije trebalo bi prihvatiti takvog kakav jest i drago mi je da je Hrvatski sabor dao suglasnost", izjavio je Sobotka nakon razgovora s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem.

Predsjednik Senata Češke, trenutne predsjedateljice Unijom, dodao da će Hrvatska "u vrlo kratkom vremenu" postati članicom EU-a, nakon čega će suradnja Zagreba i Praga biti vrlo važna.

Dvojica dužnosnika razgovarala su o bilateralnim odnosima ustvrdivši da su oni prijateljski i bez otvorenih pitanja.

"Naš jedini problem je ubrzanje pristupanja Hrvatske u EU", rekao je Sobotka dodajući da će o hrvatsko-slovenskom sporu koji blokira pristupne pregovore razgovarati s kolegama iz srednje Europe i ostalima.

Bebić je zahvalio Češkoj na potpori u pristupanju EU-u i NATO-u i posebno pozdravio stav Praga kako je potrebno jačati suradnju EU-a s jugoistokom Europe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još