UHIĆEN NA KROVU

Arapin planirao atentat na Dačića i Degerta?

18.10.2012 u 19:51

Bionic
Reading

Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić opovrgao je u petak medijske tvrdnje da je osoba uhićena dan ranije u Beogradu planirala atentat na njega i voditelja delegacije Europske komisije Vincenta Degerta, objasnivši da je riječ o britanskom državljaninu arapskog podrijetla kojega se sumnjiči za krađu

'Nemam informaciju da je planiran ikakav napad ili atentat. Policija smatra da je u pitanju krađa', rekao je Dačić novinarima.

Dačić, koji je i predsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova, potvrdio je da je policija u srijedu na krovu zgrade u središtu Beograda, u kojoj je danas boravio s Degertom, uhitila engleskog državljanina arapskog podrijetla, za kojega su pojedini mediji nagađali da je 'možda planirao' napad na Dačića i Degerta.

'Ne vjerujem da bi taj napad mogao biti usmjeren samo na nas dvojicu', rekao je Dačić, objasnivši da je britanski državljanin uhićen i zadržan u policiji koja ga sumnjiči za tešku krađu, ali su će istragom biti provjereno "ima li i drugih detalja".

Kako je ranije javio beogradski portal 'telegraf', policija je u središtu Beograda, na krovu poslovne zgrade uhitila muškarca srednjih godina, stranog državljanina.

'Uhićeni govori samo engleski jezik i još nije identificiran, a na osnovu izgleda pretpostavlja se da bi mogao biti iz Afganistana ili Iraka', javio je portal, dovodeći u sumnju ovo uhićenje sa susretom Dačića i Degerta.