ŠEF EU SOCIJALISTA

Swoboda uvjeren da RH ulazi u EU sljedeće godine

18.10.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Šef zastupničkog kluba socijalista u Europskom parlamentu Hannes Swoboda izrazio je u četvrtak u Bruxellesu uvjerenost da će Hrvatska ući u EU sljedeće godine te odbacio potpuno 'neutemeljene' komentare o hrvatskoj nespremnosti za članstvo

'Prije svega, ne bi trebalo stvarati nove prepreke za Hrvatsku. Ima nekih pitanja koje Hrvatska mora riješiti, ali to je izvedivo i ne bi se smio gubiti entuzijazam u Europi za ulazak Hrvatske sredinom sljedeće godine. Apsolutno sam siguran da će Hrvatska biti unutra sredinom sljedeće godine, ostao je još mali dio posla, ali treba biti ozbiljan, a ne stvarati nove prepreke', rekao je Swoboda zamoljen da komentira izjave pojedinih njemačkih politačara koji su proteklih dana izjavljivali da Hrvatska nije spremna za članstvo.

'Te ocjene su potpuno neutemeljene. Mislim da je Hrvatska napravila dobar posao, mi smo napravili dobar posao i Hrvatska će biti dobrodošla u Europskoj uniji', izjavio je Swoboda prije početka pripremnog sastanku predsjednika država, predsjednika vlada i zamjenika predsjednika vlada koji dolaze iz redova Stranke europskih socijalista (PES), koji se redovito sastaju uoči svakog summita EU-a.