DORIS PACK:

'Hrvatskoj Vladi bi bilo bolje da radi'

18.10.2012 u 11:36

Bionic
Reading

Doris Pack, zastupnica Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, smatra da bi hrvatska Vlada trebala raditi, a ne tražiti izgovore

'Šokiralo me je kad sam u hrvatskim dnevnim novinama pročitala članak koji me optužuje za politički favoritizam. Još me je više užasnulo kad sam saznala da te optužbe dolaze od hrvatske Vlade', izjavila je Doris Pack, zastupnica u Europskom parlamentu, referirajući se na napise u hrvatskim medijima.

Pack navodi da je Hrvatsku pratila prije njezine neovisnosti, za vrijeme rata i duž cijelog njezinog europskog puta. 'Cijelo to vrijeme nikad se nisam bojala iznositi kritike. Podsjećam sadašnju Vladu da je tijekom 17 godina u posljednjih 21 godinu HDZ bio na vlasti u Hrvatskoj. Svakako sam bila mnogo kritičnija prema HDZ-ovim vladama zato što je njihov zadatak, vođenje i završetak pregovora, bio odviše važan da se shvati olako', poručila je vladajućima Doris Pack.

Kaže da su njene izjave o napretku Hrvatske bile potpuno oprečne izjavama dvojice njemačke gospode. 'Za Hrvatsku je monitoring normalna situacija između završetka pregovora i datuma pristupanja. On je zamišljen da pomogne Vladi dovršiti preostale zadatke ako ih ima. Hrvatska se ne može uspoređivati s drugim zemljama i ne smije ispaštati za tuđe grijehe. Ali mora napraviti svoj posao prije pristupanja. To je jednostavno tako', kazala je ona.

Pack bi htjela predložiti sadašnjoj Vladi, a i dvojici njemačke gospode, kako bi im bilo dobro da pročitaju Izvješće o monitoringu jer u njemu sve piše. 'Nema potrebe za tumačenjima. A osobito nema potrebe za traženje izgovora poput tekstova koji napadaju nekoga tko je bio prijatelj Hrvatske dug niz godina', zaključila je Pack.