Svijet NEBESKA SOLIDARNOST

Benedikt XVI. podržao Ruse u progonu Pussy Riota

Moskovska patrijaršija u srijedu je objavila da je papa Benedikt XVI iskazao potporu Ruskoj pravoslavnoj crkvi oko afere s mladim pripadnicama kontroverzne glazbene skupine Pussy Riot, osuđenim na dvije godine zatvora zbog toga što su u katedrali izvele 'punk molitvu' protiv predsjednika Vladimira Putina

U priopćenju patrijaršije navodi se da je Papa tijekom susreta u Vatikanu s dužnosnikom patrijaršije zaduženom za vanjske poslove Hilarionom izrazio 'solidarnost sa stajalištem Ruske pravoslavne crkve o tom pitanju i šokiranost reakcijom pojedinih medija'.

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril akciju Pussy Riot nazvao je 'bogohulnom', a glasnogovornik partrijaršije Vsevolod Čaplin ocijenio je da su te djevojke počinile 'zločin teži od ubojstva'.

Rusko pravosuđe u srijedu je iz zatvora pustilo Ekatarinu Samucevič i preinačilo joj kaznu u uvjetnu, no potvrdilo je dvogodišnju zatvorsku kaznu za druge dvije mlade žene - Nadeždu Tolokonjikovu i Mariju Aljohinu.

Članice su se žalile na presudu izrečenu u kolovozu kojom su osuđene na kazne dvogodišnjeg zatvora zbog huliganizma i poticanja vjerske mržnje jer su molitvom u crkvi pozivale Gospu da 'Putina otjera s vlasti'.
219572 ,219399 ,218050 ,215663
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još