Svijet TISUĆE ZARAŽENIH

U SAD-u 10 umrlih od svinjske gripe

  • Autor: Hina
  • 21.5.2009 7:33:56
  • 21.5.2009 7:00:00

Američka savezna država Utah u srijedu je izvijestila o prvom smrtnom slučaju od svinjske gripe A H1N1, a susjedna Arizona o trećoj žrtvi, čime je broj umrlih od početka epidemije u SAD-u povećan na 10

David Sundwall, direktor u ministarstvu zdravstva Utaha, objavio je da je 21-godišnji muškarac sa svinjskom gripom umro u srijedu ujutro u bolnici u Salt Lake Cityu. Sundwall je rekao da je muškarac patio od pretilosti i bio kronično bolestan, uključujući respiratorne i druge zdravstvene probleme, koji su mu ugrožavali život.

Zdravstvene vlasti Arizone izvijestile su u srijedu o smrti 13-godišnjeg dječaka od svinjske gripe, navodeći da je umro u petak, a hospitaliziran je 10. svibnja.

U srijedu je pokopana prva žrtva svinjske gripe u tom gradu, 55-godišnji zamjenik direktora jedne od tri škole u Queensu zatvorene zbog gripe, a iz gradskih bolnica je izviješteno o rastu broja pacijenata koji se žale na simptome slične gripi.

Američki Centar za nadzor i prevenciju bolesti (CDC) je objavio da je do srijede potvrđeno 5.710 slučajave gripe A H1N1 u 48 saveznih država i Okrugu Columbia (Washington).
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još