Svijet PREVENCIJA BIJEGA IZ SRBIJE

Oliveru Duliću oduzeta hrvatska putovnica

Zastupniku u srbijanskom parlamentu i nekadašnjem srbijanskom ministru okoliša i prostornog planiranja Oliveru Duliću, osumnjičenom za zlouporabe i korupciju, oduzete su diplomatska putovnica, te srbijanska i hrvatska putovnica, kako bi se spriječio njegov mogući izlazak iz zemlje i pokušaj bijega, izvjestila je u ponedjeljak Radio-televizija Srbije (RTS)

Dulić je, kako je javio RTS, osim diplomatske i civilne putovnice Republike Srbije, posjedovao i hrvatsku putovnicu koja mu je izdana 1995. godine, a državno odvjetništvo za organizirani zločin sve tri je oduzete putovnice predalo sudu u Beogradu.

Državno je odvjetništvo beogradskome sudu prošlog tjedna predalo i optužni prijedlog protiv Dulića i zatražilo bezuvjetnu kaznu nakon istrage koja ga dovodi u vezu s protuzakonitostima u postavljanju optičkih kablova duž državnih cesta. Dulić je u više navrata nijekao te otužbe, tvrdeći da će pred sudom dokazati svoju nevinost.

On u utorak 9. listopada saslušan u državnom odvjetništvu i pušten da se brani sa slobode, nakon što mu je dan ranije srbijanski parlament ukinuo zatupnički imunitet na koji se pozvao prilikom pokušaja uhićenja nekoliko dana ranije.

Dulića, njegova bivšeg pomoćnika Nebojšu Janjića i ravnatelja javnog poduzeća 'Putevi Srbije' Zorana Drobnjaka otužni prijedlog tereti da su tvrtki Nuba invest iz Beograda protuzakonito izdali suglasnosti, lokacijske i građevne dozvole unatoč upozorenjima da za to nisu ispunjeni zakonski uvjeti.

Beogradski mediji nagađali su da je novcem iz toga posla Nuba invest posredstvom svojih tvrtki kćeri iz inozemstva financirala izbornu kampanju Demokratske stranke Borisa Tadića, čiji je Dulić zastupnik u parlament.

Dulić je trebao idućeg tjedna putovati u Kanadu kao član parlamentarnog izaslanstva, no za to će mu sad biti potrebna odluka i dozvola suda.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još