Svijet NAPETO NA GRANICI

Turska ponovno uzvratila na napad iz Sirije

Turska vojska u ponedjeljak je ponovo uzvratila napadom pošto je minobacačka granata koju je ispalila sirijska vojska pala u južnoj turkskoj pokrajini Hatayu, rekao je turski dužnosnik agenciji Reuters.

To je bio šesti uzastopni dan turskih napada iz odmazde zbog prekograničnih sirijskih bombardiranja turskog teritorija. Posljednja minobacačka granata iz Sirije pala je 150 do 200 metara od granice na turski teritorij u okrugu Hacipasa oko 15 sati po mjesnom vremenu, rekao je dužnosnik.

Turska je vojska posljednjih dana osnažila svoju nazočnost duž 900 kilometara granice sa Sirijom. Posljednji niz napada između Sirije i Turske najozbiljnije je prekogranično nasilje od početka ustanka u ožujku protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada koja se pretvorila u građanski rat koji prijeti da će uplesti i druge države regije.

Turski predsjendik Abdulah Gul je u ponedjeljak izjavio da se u Siriji događa "najgori scenarij" i zatražio je od međunarodne zajednice da djeluje. Gul je rekao da će Turska nastaviti činiti sve što je potrebno kako bi zaštitila svoje granice.

"Naša se vlada stalno konzultira s turskom vojskom. Sve potrebno, kao što vidite, odmah se poduzima, a poduzimat će se i dalje", rekao je Gul novinarima u Ankari.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još