Svijet LEONARDO CLUB

Dvoje mrtvih u pucnjavi u izraelskom hotelu

Neimenovani Amerikanac ubio je u petak zaposlenika hotela Leonardo Club u izraelskom ljetovalištu Eilatu na Crvenom moru, a njega je potom u razmjeni vatre usmrtila policija, objavio je list Haaretz na svom portalu

Napadač star dvadesetak godina, koji je donedavno bio zaposlenik istog hotela, oteo je pištolj zaštitaru i pucao u jednog od radnika. Veliki kontingent policije brzo je stigao u hotel i počeo istragu. Gostima je naređeno da ostanu u svojim sobama.

Osumnjičenik je nešto kasnije otkriven u hotelskoj kuhinji u koju se zabarikadirao. Na policajce je također počeo pucati, pa je ubijen u razmjeni vatre s pripadnicima protuterorističke postrojbe.

Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld kazao je da motivi njegova postupka nisu jasni, ali je sugerirao da je prije u pitanju kriminal nego bilo što drugo.

Vojni radio je javio da je napadač radio u hotelu u sklopu programa za američku mladež u Izraelu, ali je nedavno otpušten.

Eilat, mjesto na granici s Egiptom i Jordanom, bio je meta napada militanata u prošlosti. Trenutačno je prepun turista i Izraelaca koji tamo provode sedmodnevne židovske vjerske praznike.
217740,217605,215945,215351
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još