UDRUGA PRAVNIKA VUKOVAR 1991.

I Nikolić nastavio negirati logore u Srbiji

04.10.2012 u 12:39

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je politiku ignoriranja žrtava koncentracijskih logora u Srbiji, poput svoga prethodnika

Udruga pravnika Vukovar 1991. je preko Veleposlanstva RH u Beogradu početkom rujna 2012. uručila pismo Tomislavu Nikoliću da omogući posjetiti logor Stajićevo 6. listopada 2012. kako bi zapaliti svijeće za sve ubijene.  Kako u priopćenju navodi predsjednik Udruge Zoran Šangut, Nikolić se oglušio se na njihovu molbu, odnosno brani im posjet, kao što ga je i 2009. zabranio Boris Tadić.

Udruga pravnika Vukovar 1991. planira o svemu obavijestiti predsjednika Ivu Josipovića te premijera Zorana Milanovića. Udruga je planirala s još dvjestotinjak bivših zatočenika logora Stajićevo kod Zrenjanina, još 3. listopada, odnosno 17. listopada 2009., posjetiti i obilježiti mjesta stradanja hrvatskih branitelja, u Republici Srbiji.

U pismu navode da su svjesni kako je to jedno bolno političko pitanje u Srbiji koja već 20 godina niječe ratne zločine koji su se dogodili u Stajićevu, Begejcima, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu, ali čvrsto su uvjereni da se istina ne može ni sakriti niti trajno zaustaviti.

Nikolića su također putem pisma zamolili da snagom svoga autoriteta pomogne u ostvarenju rasvjetljavanja istine 1991/92. godine te im omogući posjet Stajićevu kako bi zapalili svijeće za sve ubijene. Šangut je naveo da je osobno svjedok četiri ubojstva. Odgovor na molbu nisu dobili.