OVRHA

Oduzimaju mu traktor jer nije vratio uniformu JNA

02.10.2012 u 12:21

Bionic
Reading

Zoran Ristanović iz sela kod Čačka u Srbiji mogao bi ostati bez dijela svoje pokretne imovine jer nije na vrijeme vratio uniformu JNA koju je zadužio prije 30 godina

Spornu uniformu JNA Ristanović je zadužio još 1982. godine, kada je bio posljednji put na vojnoj vježbi u Akmačićima na Zlataru, gdje je imao obuku skijanja, piše Blic

Presudom Općinskog suda u Čačku, koja je uslijedila 19 godina kasnije, mora platiti dug od 4.570 dinara (295 kuna) jer uniformu nije vratio.

Ristanović objašnjava da je tek prije dva mjeseca došao sudski izvršitelj da mu naplati taj dug s kamatom od 10 godina, ali da on nije bio kod kuće, pa je izvršitelj popisao za pljenidbu traktora i traktorske grablje, jer se ostala imovina još vodi na njegovog oca Velisava.

On je rekao da je potom otišao na razgovor sa sudskim izvršiteljem, koji mu je objasnio da od 2003. godine postoji nalog za izvršenje. Ristanović kaže da mu nije jasno što su radili skoro deset godina i dodaje da su 'vjerojatno čekali da naraste kamata'.