KORAK S VREMENOM

Vatikan otvara Papin profil na Facebooku

19.05.2009 u 11:42

Bionic
Reading

Nastojeći povećati popularnost pape Benedikta XVI. među mladima, osobito onima koji se služe internetom, Vatikan će na internetskoj društvenoj mreži Facebooku otvoriti profil Svetoga Oca, rekao je u intervjuu za televiziju Sky TG 24 nadbiskup Claudio Cellli.

Papa je na sličan način početkom godine podupro vatikansku internetsku stranicu na Youtubeu, na kojoj se redovito izmjenjuju informacije o njegovim aktivnostima.

"Papa poziva na promicanje kulture dijaloga, međusobno poštovanje i prijateljstvo, osobito među mladima", rekao je Celli, čelnik Pontifikalnog vijeća za društvene komunikacije.

"Vjerujemo da Vijeće i samo mora primijeniti nove tehnologije kako bi promicalo odnose s ljudima diljem svijeta te iskoristiti ono što nam u ovome trenutku nude nove tehnologije".

Papin profil na Facebooku zaživjet će na dan svjetskih komunikacija Katoličke crkve 24. svibnja.

Stranica pod nazivom "Papa vas očekuje na Facebooku" korisnicima će interneta omogućiti slanje i primanje "virtualnih razglednica" Pape s dijelovima tekstova iz raznih govora i poruka.

Celli je kazao kako će u početku korisnicima biti dostupno dvadesetak takvih 'razglednica', no izbor će se s vremenom proširiti. Papinu stranicu na Facebooku dizajnirao je talijanski svećenik Paolo Padrini.