Svijet IZRAZI SUĆUTI IZ INOZEMSTVA

'Smrt Borisa Šprema veliki je gubitak za Hrvatsku'

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz izrazio je u ponedjeljak sućut u povodu smrti predsjednika Hrvatskog Sabora Borisa Šprema, ističući da je on bio 'čovjek velikog integriteta i uvjereni Europljanin'

'S velikom tugom sam doznao vijest o smrti Borisa Šprema, predsjednika hrvatskog parlamenta. Boris Šprem, čovjek velikog integriteta, bio je uvjereni Europljanin i branitelj demokracije i parlamentarizma. Žao mi je što neće doživjeti formalni ulazak svoje zemlje u Europsku uniju. Njegova smrt veliki je gubitak za Hrvatsku. Upućujem sućut njegovoj obitelji, prijeteljima i cijelom hrvatskom narodu', kaže se u poruci predsjednika Europskog parlamenta Martina Schulza.

Boris Šprem preminuo je nedjelju rano ujutro u američkom Houstonu nakon duge i iscrpljujuće borbe s bolešću.

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda uputio je u ponedjeljak u svoje osobno i u ime Vijeća ministara BiH izraze sućuti u povodu smrti predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

U brzojavu upućenom potpredsjedniku sabora Josipu Leki Bevanda je naveo kako ga je duboko potresla vijest o smrti Borisa Šprema.

'Prerana smrt dobrog, čestitog i miroljubivog čovjeka koji je bio predan demokratskim vrijednostima i stvaranju pravednijeg i tolerantnijeg društva veliki je gubitak za narod Hrvatske. Borisova smrt za mene osobno i za standarde koje je on postavio prema nama kao susjedima, predstavlja ozbiljan gubitak', stoji u Bevandinu brzojavu.

Izraze sućuti u povodu smrti predsjednika Hrvatskog sabora uputio je i predsjednik vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić.

Izraze sućuti u povodu smrti Borisa Šprema u nedjelju su uputili i predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Božo Ljubić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović i predsjednik Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još