SVJEDOČENJE VIDEOLINKOM

Uhićen autor filma 'Nevinost muslimana'!

28.09.2012 u 11:42

Bionic
Reading

Osuđeni prevarant koji stoji iza filma 'Nevinost muslimana', zaslužnog za nasilne prosvjede na Bliskom istoku i u muslimanskim zajednicama širom svijeta, uhićen je pod sumnjom da je prekršio odredbe uvjetne slobode

Nakoula Basseley Nakoula (55) odveden je u pritvor u Los Angelesu, gdje bi se uskoro trebao ukazati na saslušanju zatvorenom za javnost.

Nakoula, koptski kršćanin porijeklom iz Egipta, zaslužan je za stvaranje protuislamskog filma 'Nevinost muslimana', čija se promotivna 14-minutna verzija našla na internetu i rezultirala valom nasilja.

U lipnju 2010. Nakoula je osuđen zbog bankovne prijevare, preciznije nabavljanja kreditnih kartica s tuđim imenima. Dobio je 21-mjesečnu zatvorsku kaznu i morao je vratiti 794.700 dolara.

Oslobođen je početkom lipnja 2011, pod uvjetima koji su uključivali zabranu korištenja interneta, računala i emaila bez odobrenja nadležnog policijskog službenika u razdoblju od pet godina.

Glasnogovornik državnog odvjetnika priopćio je da je Nakoula uhićen zbog kršenja navedenih pravila. Svjedočit će putem videolinka iz pritvora.

Nakon izbijanja prosvjeda na Bliskom istoku, Nakoula, koji je koristio pseudonim Sam Bacile, otkriven je u svom domu u predgrađu Los Angelesa.

Ghulam Ahmed Bilour, pakistanski ministar željeznica koji je ponudio nagradu od 100.000 dolara onome tko smakne Nakoulu uklonjen je s talibanske 'liste smrti'. Radikalni islamisti proglasili su ga 'istinskim muslimanom', a vlastita stranka i vlada osudile su takav njegov čin.