HTIO PUSTITI 'MILJACKU'

'Čanak me tukao na nacionalnoj osnovi!'

26.09.2012 u 17:20

Bionic
Reading

Pavle Lešanović, kojeg je predsjednik Lige socijaldemokrata Nenad Čanak s dvojicom tjelohranitelja pretukao ispred kavane u Novom Sadu, kaže da se Čanak uvrijedio jer je on htio naručiti pjesmu iz Bosne

Lešanović je za srpske medije izjavio da misli da je napadnut isključivo na 'nacionalnoj' osnovi. On kaže da nije dao povoda Čanku da ga napadne i smatra da javnost 'skreće s teme', jer to 'što je tko rekao u kavani, koju je pjesmu naručio ili je možda opsovao nije razlog za brutalno prebijanje'.

'Jedino što mi prolazi kroz glavu jest to da se Čanak možda uvrijedio što smo u jednom trenutku pitali možemo li naručiti glazbu bliže. On je naručivao vojvođanske pjesme, koje mi ne znamo, a mi smo htjeli čuti pjesme kao što je 'Miljacka', piše Mondo.

Suština nije ko je što naručivao u kavani. Ukoliko se on u bilo kojem trenutku osjetio ugroženim, mogao je pozvati policiju. Budući da mi je dok me tukao psovao majku srpsku i beogradsku i rekao da mu je 'dosta Srba i Beograđana i njihovog komponiranja po Novom Sadu', smatram da sam napadnut isključivo na nacionalnoj osnovi', kazao je Lešanović, inače vlasnik servisa za vulkanizerske usluge u glavnom gradu, prenosi Mondo.

Do incidenta je došlo ispred kavane Tako je suđeno u Novom Sadu, čiji je vlasnik Danilo Ikodinović, bivši vaterpolist, u nedjelju u ranim jutarnjim satima.