Svijet AKCIJA OTUPLJIVANJE 2

Uhićeno 10.266 ljudi, oduzeto 5480 noževa

Policija je u Londonu uhitila više od 10.000 ljudi i zaplijenila više od 5000 noževa u operaciji suzbijanja napada noževima u britanskoj prijestolnici, koju je pokrenuo novi gradonačelnik Boris Johnson u svibnju prošle godine

Scotland Yard je priopćio da su teške ozljede nanesene noževima među adolescentima pale za trećinu tijekom prošlih 12 mjeseci, a da je broj zločina počinjenih nožem u Londonu, također u skupini mladih ljudi, manji za devet posto.

U priopćenju se navodi da je u 290.000 premetačina u operaciji Otupljivanje 2 uhićeno 10.266 osoba i zaplijenjeno 5480 noževa.

Protiv 90 posto uhićenika podignuta je neka vrsta prekršajne ili kaznene prijave.

Operacija je provedena kao odgovor na bojazan da se zločini počinjeni noževima u britanskoj prijestolnici, posebice među mladima, šire nakon više ubojstava tinejdžera.

Johnson je u predizbornoj kampanji za gradonačelnika obećao da će se pozabaviti tim pitanjem, a pokretanjem operacije ispunio je svoje obećanje.

Prošle je godine ubijeno 29 tinejdžera u Londonu, od kojih su 22 izbodena nožem.

Ove je godine dosad ubijeno osam tinejdžera, među kojima 18-godišnji Adam Khan Pervaiz, koji je u svibnju do smrti izboden nožem u Deptfordu na jugoistoku Londona.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još