MADONNA SE PROSULA

'Znam da Obama nije musliman, ali...'

26.09.2012 u 12:32

Bionic
Reading

'Bila sam ironična. Da, znam da Obama nije musliman - iako znam da mnogo ljudi u ovoj zemlji misli da jest. I što da je?', navela je u priopćenju objavljenom u utorak poznata pop pjevačica Madonna, a prenosi Reuters

Naime, u ponedjeljak je na koncertu u Washingtonu pozvala publiku da glasa za sadašnjeg predsjednika Baracka Obamu, no malo se ‘zaletjela’ kad je navodila sve njegove vrijednosti.

Madonna je rekla kako je iznenađujuće i nevjerojatno ‘kad pomislimo da imamo Afroamerikanca u Bijeloj kući (…), da imamo crnog muslimana u Bijeloj kući (…), to znači da u ovoj zemlji postoji nada, a Obama se bori za prava homoseksualaca, podržite ga’.

Naime, poznato je da postoji značajan broj birača koji smatraju da je Obama, iako je praktični kršćanin, zapravo prikriveni musliman (njegovo je srednje ime Husein) - to misli svaki treći republikanski birač, što je 18 posto više nego prije četiri godine. Stoga ovakva otvorena izjava, koja je odmah svoje mjesto našla na YouTubeu, ne ide baš u prilog sadašnjem predsjedniku.

Madonna je stoga pokušala dodatno pojasniti svoje stavove ističući u priopćenju kako je njezina poanta bila da je ‘dobar čovjek dobar čovjek, bez obzira na to kome se moli. Ne zanima me kojoj vjeri pripada Obama - niti bi trebalo zanimati ikoga u Americi’.

Madonna je poznata po nizu medijskih istupa koji su izazivali oštre reakcije prije svega Katoličke crkve, a posljednjih je mjeseci imala i nekoliko vrlo otvorenih političkih akcija na pozornici.

Tijekom koncerta u srpnju u Parizu na sceni se, dok je ona nastupala, pojavio video Marine Le Pen, liderice Nacionalnog fronta, radikalno desne stranke, preko čijeg je lica prolazio znak kukastog križa. Stranka je reagirala burno, ali na njezin poziv da se ne ide na Madonnine koncerte nije bilo odaziva. U kolovozu je pak pjevačica dala snažnu podršku članicama skupine Pussy Riot koje su osuđene na zatvorsku kaznu zbog nastupa u Crkvi u kojem su ismijavale Putina.