Svijet RODERICK MOORE

'Ulazak Hrvatske u EU povijesna je prilika za BiH'

Zamjenik visokog međunarodnog predstavnika Roderick Moore izjavio je u utorak da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju biti iznimno značajan za BiH, ocjenjujući to iznimnom prigodom za ovu državu

'Iznimno je značajno za BiH, kao i za ostatak regije da Hrvatska uđe u Europsku uniju. To je povijesno značajan napredak koji će imati iznimno pozitivan utjecaj na BiH', rekao je Moore za medije u Mostaru.

Dodao je da je ulazak Hrvatske u EU prigoda i za vlasti u Bosni i Hercegovini te da očekuje snažnu potporu Zagreba na tome putu.

'To je i prigoda za BiH. Siguran sam da će Hrvatska kao članica EU biti od velike potpore BiH', dodao je američki diplomat.

Po njegovim riječima, očekuju se poteškoće u trgovinskim odnosima između dviju zemalja u početnome razdoblju 'zbog slabe pripreme BiH za hrvatski ulazak u EU'.

Moore očekuje da će Europska unija pomoći kako bi se prebrodilo to početno razdoblje.

Posebni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini Peter Sorensen pozvao je u ponedjeljak vlasti te zemlje da ubrzaju pripreme za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, najavljen za 1. srpnja 2013. godine, kako bi mogli nastaviti izvoz svojih proizvoda i trgovinske odnose s Unijom i nakon toga datuma.
213705,209288,216385,215352
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još