Svijet ŠTRAJK NOVINARA

Grčka cijeli dan u medijskoj blokadi

Grčki novinari u tiskanim i elektronskim medijima krenuli su u ponedjeljak u 24-satni štrajk zbog smanjivanja plaća i otkaza, izvješćuje Reuters i podsjeća da su mediji pretrpjeli težak udarac od početka dužničke krize 2010. godine.

Na stotine novinara, ostalih zaposlenika i tehničko osoblje prosvjeduje u središtu Atene protiv 'srednjovjekovnih uvjeta' u medijskom sektoru.

'Ne gušenju ljudskog dostojanstva' i 'Ljudi su iznad povlastica izdavača', neki su od transparenata u rukama novinara na atenskim ulicama.

'Traže od nas da potpišemo ugovore sa smanjenjem plaće od 25 posto, što znači poništavanje kolektivnog ugovora', žali se Fotini Karagoussi s privatnog radija Alpha, prenosi AFP.

Za Dimitrija Trimisa, predsjednika Unije urednika, mediji su izloženi "još jednom napadu na prava novinara, što je prijetnja demokraciji".

Ovaj je štrajk jedan u nizu štrajkova u raznim sektorima od početka mjeseca, nakon što su na ulice u 24-satnom općem štrajku izašli liječnici, suci, profesori, policajci, vojnici i vatrogasci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još